Volg ons op

Onderwerpen

Voorzitster:
Mevr : M.A.H. Robles de Medina

Secretaris:
Mevr S. van den Berg

Manager:
Dhr T. van Buuren

Rek : 4303302

Kvk:
24478690

Faith

Faith is een Koreaanse drama, in het fusion sageuk (traditioneel modern) genre. Faith speelt zich af in het Goryeo era maar heeft een link naar onze tegenwoordige tijd.

Ergens in het toenmalige China reist de aangestelde koning Gong Min met zijn vrouw naar Goryeo. Ze worden vergezeld door de Woodalchi, de ere-wacht en eerste ring van verdediging rond de koning. Tijdens een aanval wordt de koningin dodelijk verwond. De koning besluit de meest gevreesde van de Woodalchi (Choi Young)door de ‘poort’ te sturen om Hatwa, de legendarische dokter, terug te halen uit de hemel om zijn vrouw te redden.

Choi Young beland in het moderne Seoul, Korea. Hij is daar in staat om een arts te vinden, die de naam Yoo Eun Soo draagt. Hij neemt haar mee naar zijn koningin, alleen om haar in een politiek en fysiek gevecht te betrekken welke later Korea zal vormen tot wat ze nu is.

Een saillant detail is dat er in Korea daadwerkelijk standbeelden van Gong Min en Choi Young staan. Deze 2 heren hebben echt bestaan, en staan historisch in hoog aanzien  in Korea.

De drama heeft ongelooflijk mooie setting, prachtige kleding, en naar ik aanneem een flink geromantiseerde verhaallijn. Dit laatste doet vindt ik niet af aan de kwaliteit. Het draagt er zelfs toe bij in mijn ogen. De complexiteit van de verhaallijn is redelijk. Er zit een deel politiek spel in, een paar kleine gevechten (vooral de opmars van Choi young naar generaal doet het nodige opleveren), een flink deel romantische spanning, en tijdreizen. Pas in de laatste episode werd voor mij duidelijk hoe het hele tijd verhaal nu in elkaar zat, en dit was dan ook zeer vermakelijk voor me om ver te brainstormen tijdens het kijken.

Deze Drama krijgt van mij:

 
http://youtu.be/RrDE4c6T7sc

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  User menu  Forgot?
  Registreren
  Upcoming Events
   Bezoekers

   Uniek

   Pagina\'s|Hits |Uniek

   • Afgelopen 24 uur: 0
   • Afgelopen 7 dagen: 0
   • Afgelopen 30 dagen: 0
   • Nu online: 0